Loading...

Groene stroom Middelie Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Middelie vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Middelie of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Middelie

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Middelie vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Direct groene stroom in Middelie vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Qwint groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Boskoop vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Middelie

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zeevang.

groene-stroom-middelie

Een energieneutrale woning in Middelie rond december 2022

Door middel van deze webpagina lees je handige uitleg over groene stroom Middelie. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Middelie wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “korter douchen” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, Atag, AWB of Remeha) verbannen. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en het tapwater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Middelie is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Daarbij verklein je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De totaalprijs ligt tussen de €3600 t/m €6600. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Vorstenbosch afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name organisaties zoals Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek jij nu welke groene stroom aanbieders in Middelie actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige pakket opzeggen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Middelie een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten vind je hierna toonaangevende contracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker check je rap welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Middelie vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.