Loading...

Groene stroom Vorstenbosch Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Vorstenbosch vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Vorstenbosch of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Vorstenbosch

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Vorstenbosch vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Vorstenbosch vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie-aanbieder Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, bodem, aarde, water, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Langezwaag vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Vorstenbosch

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bernheze.

groene-stroom-vorstenbosch

Een energieneutrale woning in Vorstenbosch rond december 2022

Door middel van deze website vind je nuttige details over groene stroom Vorstenbosch. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vorstenbosch wint aan interesse. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “de verwarming omlaag doen” en was op een lagere temperatuur. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij een aanbieder. Niettemin, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vorstenbosch vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op stroomkosten. De kostprijs ligt tussen de €3400 t/m €7800. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Emmeloord afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven als Powerpeers, Engie, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Vorstenbosch aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele levering opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Vorstenbosch een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen vind je hierna veel gekozen pakketten. Update: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check check je simpelweg welke aanbieders “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Vorstenbosch vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.