Loading...

Groene stroom Emmeloord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van reine, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Emmeloord vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Emmeloord of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Emmeloord

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Emmeloord vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan ontdek je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Emmeloord vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Flevoland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnementen van Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (grijze energie). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie t Haantje vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Emmeloord

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-emmeloord

Een energieneutrale woning in Emmeloord rond december 2023

Via onze website detecteer je belangrijke details over groene stroom Emmeloord. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Emmeloord is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “neem een waterbespaarder” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Remeha, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Emmeloord kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De aanschafprijs varieert tussen €3700 – €6300. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Niezijl afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Emmeloord aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: jullie bestaande contract opzeggen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Emmeloord flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die oversluiten naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten bekijk je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Emmeloord vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektriciteit en gas.