Loading...

Groene stroom t Haantje Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in t Haantje vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in t Haantje of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in t Haantje

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in t Haantje vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in t Haantje vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: korting bij HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, bodem, water, aarde, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Hoornaar vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie t Haantje

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-t-haantje

Een energieneutrale woning in t Haantje rond juli 2024

Aan de hand van onze website lees je nuttige details over groene stroom t Haantje. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in t Haantje is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere let op het energielabel” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Daarentegen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Vaillant, Atag, AWB, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je woning en water om te gebruiken. Het systeem heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in t Haantje is prijzig. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen de €4100 tot +/- €6600. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in de Lutte afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke leveranciers als Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Eneco verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal je spoedig welke groene stroom aanbieders in t Haantje operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jouw lopende contract stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie t Haantje een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen tref je bijgaand de meest populaire abonnementen. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je simpelweg welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen t Haantje vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.