Loading...

Groene stroom Hoornaar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, stabiele bronnen als biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Hoornaar vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Hoornaar en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Hoornaar

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoornaar vergelijken (november 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend ontdek je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Snel groene stroom in Hoornaar vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vattenfall 3 jaar contract november 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, aarde, wind, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Ook interessant: groene energie Wolsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hoornaar

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Giessenlanden.

groene-stroom-hoornaar

Een energieneutrale woning in Hoornaar rond november 2022

Op basis van onze website vind je praktische toelichting op groene stroom Hoornaar. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoornaar wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “led-lampen gebruiken” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het maatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Vaillant, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hoornaar kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Tevens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op energienota. De kostprijs schommelt tussen €4100 tot €6500. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Schalsum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke organisaties zoals Engie, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Door je postcode in te vullen ontdek jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Hoornaar aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je huidige contract opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Hoornaar aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die om deze reden switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige pakketten bekijk je bijgaand toonaangevende stroomcontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker ontdek je vlug welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hoornaar vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.