Loading...

Groene stroom Schalsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van reine, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Met behulp van onze groene energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Schalsum vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Schalsum of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Schalsum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Schalsum vergelijken (november 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend check je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Schalsum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: prijzen vergelijken van Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, zon, aarde, water, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Haelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Schalsum

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-schalsum

Een energieneutrale woning in Schalsum rond november 2023

Op onze website vind je praktische details over groene stroom Schalsum. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schalsum wordt steeds populairder. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Nefit, AWB of Vaillant) verboden. De welbekende hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Schalsum is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Daarbij verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. De investering ligt in de range tussen de €3100 t/m €7600. Mede door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Berkel en Rodenrijs afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Schalsum aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: jullie bestaande levering beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Schalsum een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vergelijk je binnen no-time welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Schalsum vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.