Loading...

Groene stroom Berkel en Rodenrijs Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Berkel en Rodenrijs vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Berkel en Rodenrijs of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Berkel en Rodenrijs

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Berkel en Rodenrijs vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Berkel en Rodenrijs vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Oudeschoot vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Berkel en Rodenrijs

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Lansingerland.

groene-stroom-berkel-en-rodenrijs

Een energieneutrale woning in Berkel en Rodenrijs rond december 2023

Door middel van deze pagina check je handige details over groene stroom Berkel en Rodenrijs. Echter, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Berkel en Rodenrijs zien we steeds meer. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij je aanbieder. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende hr-ketel (Atag, AWB, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Berkel en Rodenrijs is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs ligt in de range tussen de €3200 tot +/- €6700. Via de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Koekange afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist organisaties zoals Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Eneco, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Berkel en Rodenrijs voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je lopende abonnement annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Berkel en Rodenrijs aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten bekijk je hierna veel gekozen contracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check check je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Berkel en Rodenrijs vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.