Loading...

Groene stroom Koekange Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie check kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Koekange vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Koekange en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Koekange

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Koekange vergelijken (mei 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Probleemloos groene stroom in Koekange vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: NLE korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, aardgas, steenkool (vuile stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Aalden vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Koekange

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-koekange

Een energieneutrale woning in Koekange rond mei 2024

Door middel van deze webpagina ontdek je nuttige details over groene stroom Koekange. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Koekange is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Koekange is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering ligt zo tussen de €2700 t/m €6800. Via de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Spannum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen lees jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Koekange beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jullie huidige contract opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Koekange een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel families die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten vind je hierna veel gekozen stroomcontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker achterhaal je binnen no-time welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Koekange vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en contracten voor elektra en gas.