Loading...

Groene stroom Spannum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Spannum vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Spannum en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Spannum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Spannum vergelijken (september 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Spannum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: aanbiedingen van Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Heusden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Spannum

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-spannum

Een energieneutrale woning in Spannum rond september 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare details over groene stroom Spannum. Echter, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Spannum is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “kouder douchen” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je aanbieder. Daarentegen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke verwarmingsketel (als Atag, AWB, Remeha, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Spannum is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op stroomkosten. De investering schommelt tussen €2900 tot +/- €6900. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Bunne afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Unieke leveranciers zoals Eneco, Powerpeers, Engie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Spannum beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement annulerenen hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Spannum een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel consumenten op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten vind je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker zie je probleemloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Spannum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektriciteit.