Loading...

Groene stroom Heusden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze energie dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie checker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Heusden vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Heusden en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Heusden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heusden vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Heusden vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: RENDO Netwerken contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Wier vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Heusden

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Asten.

groene-stroom-heusden

Een energieneutrale woning in Heusden rond juni 2024

Via onze website check je belangrijke toelichting op groene stroom Heusden. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heusden is onderwerp van gesprek. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Veel gehoord is “bewust met de waterkoker omgaan” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van je leverancier. Daartegenover, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, AWB, Nefit of Atag) verboden. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Heusden is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energiekosten. De investering ligt tussen de €2800 t/m €7700. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Rilland afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties zoals Pure Energie, Van de Bron, Engie, Eneco, Powerpeers, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen lees je direct welke groene stroom aanbieders in Heusden voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: je actuele pakket annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Heusden flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel families die mede hierdoor neigen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energiecontracten bekijk je hieronder toonaangevende energiepakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker achterhaal je meteen welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Heusden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.