Loading...

Groene stroom Rilland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Rilland vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Rilland en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Rilland

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Rilland vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Rilland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie vergelijken bij Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, aardgas, kolen (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Gilze vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Rilland

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Reimerswaal.

groene-stroom-rilland

Een energieneutrale woning in Rilland rond juni 2024

Met behulp van deze webpagina vind je nuttige info over groene stroom Rilland. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rilland zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en geen open haard gebruiken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jullie appartement en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rilland is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen de €2800 – €7900. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Balinge afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder aanbieders als Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Engie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Rilland operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: je bestaande pakket stopzetten en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Rilland aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten tref je hierna enkele energiecontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker achterhaal je zonder problemen welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Rilland vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektra.