Loading...

Groene stroom Gilze Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, wind, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Gilze vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Gilze en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Gilze

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Gilze vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Gilze vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: oversluiten Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals water, bodem, zon, bio, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, steenkool, kolen (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Veenoord vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Gilze

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Gilze en Rijen.

groene-stroom-gilze

Een energieneutrale woning in Gilze rond juni 2024

Via deze pagina check je alle informatie over groene stroom Gilze. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gilze zien we steeds meer. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “een programmeerbare thermostaat” en korter douchen. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Desondanks, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en het tapwater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Gilze vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Overigens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energiekosten. De investering varieert tussen de €3900 en €6300. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oosterzee afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral partijen zoals Eneco, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Gilze operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende abonnement annulerenen aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Gilze een stuk lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten vergelijk je bijgaand veel gekozen stroompakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker vind je probleemloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Gilze vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.