Loading...

Groene stroom Balinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door onze groene stroom checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Balinge vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Balinge en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Balinge

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Balinge vergelijken (november 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Balinge vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per postcode in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: voordelig tarief NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als aarde, wind, bio, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Zoek ook naar groene energie Oosterzee vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Balinge

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-balinge

Een energieneutrale woning in Balinge rond november 2022

Middels deze webpagina vind je handige info over groene stroom Balinge. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Balinge wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “meer truien en dekens gebruiken” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Evenwel, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke cv-ketel (van Atag, Vaillant, Nefit, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je woning en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Balinge kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Daarbij reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energielasten. De prijs schommelt tussen €4200 tot €6400. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Jisp afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen als Greenchoice, Engie, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Balinge operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jouw lopende contract annulerenen vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Balinge fors lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel mensen op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten bekijk je onderstaand enkele stroom abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check ontdek je nu welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Balinge vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.