Loading...

Groene stroom Jisp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel schoner dan grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door middel van de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Jisp vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Jisp en check de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Jisp

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Jisp vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Jisp vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Westland Infra variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, windenergie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Zierikzee vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Jisp

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Wormerland.

groene-stroom-jisp

Een energieneutrale woning in Jisp rond september 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide info over groene stroom Jisp. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jisp is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “alleen wassen met volle wasmachine” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Daarentegen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Jisp vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Tevens beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energierekening. De totaalprijs ligt tussen de €2500 tot +/- €6300. Met behulp van de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Sijbekarspel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen als Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Engie focussen hierop. Via jullie adresgegevens check je snel welke groene stroom aanbieders in Jisp operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: je actuele abonnement beëindigen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Jisp een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer families die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker bekijk je zonder problemen welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Jisp vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.