Loading...

Groene stroom Zierikzee Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, zon, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Zierikzee vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Zierikzee of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zierikzee

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zierikzee vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna ontdek je alle groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Zierikzee vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk direct RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Neede vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Zierikzee

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-zierikzee

Een energieneutrale woning in Zierikzee rond december 2023

Door middel van deze pagina lees je belangrijke toelichting op groene stroom Zierikzee. Alleen, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zierikzee is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Maar, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” cv-ketel (van Intergas, AWB, Vaillant, Atag of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zierikzee is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3500 – €6400. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Heenvliet afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Zierikzee voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: het actuele levering stopzetten en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Zierikzee aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen tref je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker ontdek je onmiddellijk welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Zierikzee vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.