Loading...

Groene stroom Heenvliet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door onze groene energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Heenvliet vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Heenvliet of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Heenvliet

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heenvliet vergelijken (november 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Heenvliet vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Fenor contract november 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, steenkool, kolen (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Wateren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Heenvliet

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bernisse.

groene-stroom-heenvliet

Een energieneutrale woning in Heenvliet rond november 2022

Met deze website ontdek je belangrijke informatie over groene stroom Heenvliet. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heenvliet wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Echter, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende cv-ketel (van Intergas, Remeha, Vaillant, Atag of AWB) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor de verwarming van je woning en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Heenvliet vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Verder verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt tussen de €2600 t/m €7200. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Prinsenbeek afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Heenvliet operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Heenvliet fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energie-abonnementen tref je hieronder de meest populaire stroompakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check detecteer je eenvoudig welke leveranciers “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Heenvliet vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.