Loading...

Groene stroom Prinsenbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie check kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Prinsenbeek vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Prinsenbeek en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Prinsenbeek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Prinsenbeek vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidieregelingen en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Prinsenbeek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat bij jou past. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Powerpeers voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als water, wind, bio, aarde, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Formerum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Prinsenbeek

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Breda.

groene-stroom-prinsenbeek

Een energieneutrale woning in Prinsenbeek rond december 2022

Met behulp van deze webpagina bekijk je praktische informatie over groene stroom Prinsenbeek. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Prinsenbeek zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie laag houden bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij je energieleverancier. Alleen, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Nefit, Remeha of Atag) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw woning en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Prinsenbeek is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energienota. De investering ligt tussen de €4000 tot +/- €6100. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Amstelhoek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist partijen als Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode ontdek jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Prinsenbeek beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je bestaande pakket stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Prinsenbeek flink lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die hierom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse contracten vergelijk je hieronder enkele stroompakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check achterhaal je vandaag nog welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Prinsenbeek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.