Loading...

Groene stroom Formerum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Formerum vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Formerum of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Formerum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Formerum vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder check je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Formerum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: opzeggen Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bodem, aarde, zon, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Tolkamer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Formerum

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-formerum

Een energieneutrale woning in Formerum rond juni 2024

Via onze website vergelijk je alle info over groene stroom Formerum. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Formerum wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie verlagen bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. Denk aan “apparaten uitschakelen” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Evengoed, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, Atag, AWB, Remeha of Nefit) verbannen. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en kraanwater. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Formerum vergt een hele investering. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. Het tarief varieert tussen €2500 t/m €6400. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Obbicht afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral aanbieders zoals Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Formerum aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je actuele abonnement beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Formerum fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die daarom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten vind je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker ontdek je snel welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Formerum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.