Loading...

Groene stroom Tolkamer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door onze groene stroom checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Tolkamer vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Tolkamer en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Tolkamer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tolkamer vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna bekijk je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Tolkamer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodem, zon, aarde, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, petroleum, kolen (grijze energie). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Jonkersvaart vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Tolkamer

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Rijnwaarden.

groene-stroom-tolkamer

Een energieneutrale woning in Tolkamer rond juni 2024

Op deze webpagina vind je bruikbare toelichting op groene stroom Tolkamer. Alleen, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tolkamer wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, AWB, Intergas, Nefit of Remeha) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie huis en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Tolkamer vergt een hele investering. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Verder reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De aanschafprijs ligt zo tussen de €4200 tot €7500. Via de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Diessen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Tolkamer voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jouw lopende verbintenis stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Tolkamer sterk verlaagd dan een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten vind je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker achterhaal je probleemloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Tolkamer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.