Loading...

Groene stroom Diessen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Diessen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Diessen en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Diessen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Diessen vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je alle groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Diessen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: beoordeling Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, biomassa, windenergie, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Simpelveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Diessen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hilvarenbeek.

groene-stroom-diessen

Een energieneutrale woning in Diessen rond juni 2024

Door middel van deze webpagina ontdek je nuttige details over groene stroom Diessen. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Diessen is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verlagen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en radiatorfolie gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke cv-ketel (van Nefit, AWB, Remeha, Vaillant of Atag) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Diessen is kostbaar. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. Het tarief ligt tussen de €3800 tot €6600. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Merselo afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders zoals Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert zie je spoedig welke groene stroom aanbieders in Diessen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je lopende pakket annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Diessen aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vergelijk je hierna vaak bestelde abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker ontdek je moeiteloos welke pakketten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Diessen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.