Loading...

Groene stroom Merselo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Op basis van onze groene stroom checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Merselo vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Merselo en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Merselo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Merselo vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Merselo vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: MAIN Energie groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, aarde, zon, bodem, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarnaast, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Borgsweer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Merselo

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Venray.

groene-stroom-merselo

Een energieneutrale woning in Merselo rond mei 2024

Aan de hand van deze pagina check je alle informatie over groene stroom Merselo. Interessant, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Merselo is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energiemaatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” cv-ketel (van Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie huis en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Merselo kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs ligt tussen de €3800 tot €6900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Voorburg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Engie, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij rap welke groene stroom aanbieders in Merselo voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: je huidige contract stopzetten en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Merselo aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die mede hierdoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen tref je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker achterhaal je ogenblikkelijk welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Merselo vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.