Loading...

Groene stroom Voorburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, aardwarmte, zon, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Voorburg vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Voorburg en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Voorburg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Voorburg vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens check je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Voorburg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie-aanbieder Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bodem, bio, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, kolen, aardolie (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Langbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Voorburg

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

groene-stroom-voorburg

Een energieneutrale woning in Voorburg rond september 2022

Aan de hand van deze webpagina detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Voorburg. Alleen, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Voorburg wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en rolluiken gebruiken. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energie-aanbieder. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” cv-ketel (van Nefit, AWB, Atag, Remeha of Intergas) verbannen. De “oude” hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je woning en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Voorburg kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energielasten. De investering ligt zo tussen de €3500 tot €7900. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Ellertshaar afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist organisaties als Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref jij direct welke groene stroom aanbieders in Voorburg aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jullie actuele abonnement beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Voorburg sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten vergelijk je hieronder toonaangevende stroompakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je gemakkelijk welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Voorburg vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.