Loading...

Groene stroom Langbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, zon, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie checker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Langbroek vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Langbroek en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Langbroek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Langbroek vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vind je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Langbroek vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Endinet Groep welkomstkorting december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, water, bio, wind, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Amsterdam vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Langbroek

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Wijk bij Duurstede.

groene-stroom-langbroek

Een energieneutrale woning in Langbroek rond december 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je belangrijke info over groene stroom Langbroek. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Langbroek is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie stabiliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Desondanks, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, Intergas, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Langbroek kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4100 tot €7500. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Surhuizum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke aanbieders als Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Langbroek operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: het actuele verbintenis stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Langbroek sterk verlaagd dan een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check achterhaal je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Langbroek vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.