Loading...

Groene stroom Amsterdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, zon, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Amsterdam vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Amsterdam en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Amsterdam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Amsterdam vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien bekijk je de meest populaire groene leveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Amsterdam vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: elektriciteit van Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als wind, bio, zon, aarde, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Odijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Amsterdam

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Amsterdam.

groene-stroom-amsterdam

Een energieneutrale woning in Amsterdam rond juni 2024

Middels onze website ontdek je alle details over groene stroom Amsterdam. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Amsterdam wint aan interesse. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “let op het energielabel” en sloffen dragen in huis. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een leverancier. Niettemin, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Remeha, AWB, Atag, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Amsterdam is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De kostprijs varieert tussen de €2700 t/m €6700. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Hooghalen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Greenchoice, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check jij nu welke groene stroom aanbieders in Amsterdam operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: je bestaande abonnement ontbinden en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Amsterdam fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare abonnementen ontdek je onderstaand toonaangevende pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vind je moeiteloos welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Amsterdam vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.