Loading...

Groene stroom Hooghalen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen schoner dan grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie checker kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Hooghalen vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Hooghalen en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hooghalen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hooghalen vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Hooghalen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woongebied in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Greenchoice 3 jaar contract juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bio, zon, wind, water zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Wjelsryp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Hooghalen

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-hooghalen

Een energieneutrale woning in Hooghalen rond juli 2024

Door middel van deze pagina bekijk je praktische toelichting op groene stroom Hooghalen. Alleen, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hooghalen zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere wassen op 30 graden” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Alleen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, AWB, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie woning en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hooghalen is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energiekosten. De aanschafprijs schommelt tussen €4400 t/m €7600. Geholpen door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Sas van Gent afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral organisaties zoals Eneco, Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Hooghalen operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Hooghalen aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor neigen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten vergelijk je hierna de meest populaire contracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je nu welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Hooghalen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.