Loading...

Groene stroom Sas van Gent Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, wind, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in april 2021. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie check kan je rap alle groene energieleveranciers in Sas van Gent vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Sas van Gent en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Nuon of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sas van Gent

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sas van Gent vergelijken (april 2021)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Sas van Gent vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per regio in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: prijzen vergelijken van Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2021. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Haaren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Sas van Gent

De zon is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-sas-van-gent

Een energieneutrale woning in Sas van Gent rond april 2021

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vind je belangrijke details over groene stroom Sas van Gent. De vraag is, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sas van Gent is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Onder andere wassen op 30 graden” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Maar, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Vaillant, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Sas van Gent kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3800 tot +/- €6400. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bergen aan Zee afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Sas van Gent beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: je bestaande abonnement beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Sas van Gent sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer families die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten vergelijk je onderstaand enkele energiecontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vergelijk je probleemloos welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Nuon – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Sas van Gent vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.