Loading...

Groene stroom Bergen aan Zee Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Bergen aan Zee vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Bergen aan Zee of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bergen aan Zee

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bergen aan Zee vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Bergen aan Zee vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: welkomstpremie Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als windenergie, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Oudenbosch vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Bergen aan Zee

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bergen.

groene-stroom-bergen-aan-zee

Een energieneutrale woning in Bergen aan Zee rond mei 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige informatie over groene stroom Bergen aan Zee. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bergen aan Zee is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij jullie maatschappij. Evengoed, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Atag, AWB, Nefit, Remeha of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bergen aan Zee is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op stroomkosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3000 – €6700. Geholpen door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kloosterburen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name maatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Engie, Powerpeers maken dit mogelijk. Op basis van je postcode ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Bergen aan Zee operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: jullie huidige abonnement ontbinden en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Bergen aan Zee aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die daarom switchen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten tref je hierna vaak bestelde stroompakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Bergen aan Zee vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.