Loading...

Groene stroom Kloosterburen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene energie check kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Kloosterburen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Kloosterburen of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kloosterburen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kloosterburen vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens check je de relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Kloosterburen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Ga voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Essent korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, bio, water, bodem, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Noord-Brabant vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Kloosterburen

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Marne.

groene-stroom-kloosterburen

Een energieneutrale woning in Kloosterburen rond juli 2024

Met deze website vergelijk je bruikbare details over groene stroom Kloosterburen. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kloosterburen wordt steeds populairder. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Desondanks, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Vaillant, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kloosterburen is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen de €2500 t/m €6900. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Son afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen ontdek je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Kloosterburen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kloosterburen aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele contracten ontdek je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vind je probleemloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Kloosterburen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.