Loading...

Groene stroom Noord-Brabant Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, wind, biomassa, bodemwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Noord-Brabant vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Noord-Brabant en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Noord-Brabant

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Noord-Brabant vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien check je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Noord-Brabant vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bodem, bio, wind, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, kolen, steenkool, aardgas (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nieuwolda vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Noord-Brabant

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Noord-Brabant.

groene-stroom-noord-brabant

Een energieneutrale woning in Noord-Brabant rond mei 2024

Middels deze pagina vergelijk je alle details over groene stroom Noord-Brabant. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Noord-Brabant zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met stroom. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Noord-Brabant is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. Het tarief ligt in de range tussen de €4500 t/m €7400. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hertme afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers als Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Engie, Greenchoice, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Noord-Brabant operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Noord-Brabant aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele contracten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Noord-Brabant vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en stroom.