Loading...

Groene stroom Nieuwolda Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Nieuwolda vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Nieuwolda en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nieuwolda

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwolda vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Nieuwolda vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: NLE prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bio, wind, aarde, bodem, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie De Knipe vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuwolda

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-nieuwolda

Een energieneutrale woning in Nieuwolda rond december 2023

Middels deze website vind je belangrijke info over groene stroom Nieuwolda. Maar, hoezo stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwolda wordt steeds populairder. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “een afwasteil gebruiken” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Remeha) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie huis en gebruikswater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwolda is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €2500 – €7600. Mede door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Weteringbrug afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven als Eneco, Qurrent, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal jij direct welke groene stroom aanbieders in Nieuwolda actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je lopende contract beëindigen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nieuwolda een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die hierom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten bekijk je onderstaand toonaangevende stroom abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker ontdek je rap welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nieuwolda vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.