Loading...

Groene stroom Weteringbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, wind, zon, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Op basis van onze groene energie check kun jij direct alle groene energieleveranciers in Weteringbrug vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Weteringbrug en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Weteringbrug

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Weteringbrug vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Weteringbrug vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als wind, bio, aarde, zon, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Maasbommel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Weteringbrug

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-weteringbrug

Een energieneutrale woning in Weteringbrug rond december 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige toelichting op groene stroom Weteringbrug. Interessant, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Weteringbrug zien we steeds meer. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie minimaliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en je cv-pomp een stuk lager zetten. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Niettemin, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Remeha, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Weteringbrug is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energierekening. De prijs varieert tussen de €2900 en €7700. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Geulle afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Engie, Qurrent, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Weteringbrug actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: jouw lopende verbintenis beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Weteringbrug sterk verlaagd dan jaren geleden. We zien meer en meer mensen die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker bekijk je direct welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Weteringbrug vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.