Loading...

Groene stroom Maasbommel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van reine, stabiele bronnen als wind, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Maasbommel vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Maasbommel en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Maasbommel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Maasbommel vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna detecteer je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Maasbommel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per postcode in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: RENDO Netwerken gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, wind, bodem, zon, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Bergentheim vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Maasbommel

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente West Maas en Waal.

groene-stroom-maasbommel

Een energieneutrale woning in Maasbommel rond december 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je praktische informatie over groene stroom Maasbommel. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Maasbommel is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “kouder douchen” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Desondanks, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, AWB, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en het tapwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Maasbommel is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De prijs varieert tussen €3700 t/m €7200. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Varsseveld afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers als Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij direct welke groene stroom aanbieders in Maasbommel voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: je huidige pakket stopzetten en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Maasbommel flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel consumenten die daardoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten vind je hieronder enkele stroomcontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker zie je vandaag nog welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Maasbommel vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.