Loading...

Groene stroom Varsseveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Door onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Varsseveld vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Varsseveld en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Varsseveld

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Varsseveld vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien bekijk je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Varsseveld vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, aarde, wind, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, petroleum, kolen (grijze energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Klundert vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Varsseveld

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-varsseveld

Een energieneutrale woning in Varsseveld rond juni 2024

Via onze website ontdek je alle details over groene stroom Varsseveld. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een lage of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Varsseveld is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “een afwasteil gebruiken” en niet een te grote vriezer kopen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse hr-ketel (Nefit, Atag, Intergas, Remeha of AWB) verboden. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je huis en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Varsseveld is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op kosten van energie. De totaalprijs ligt zo tussen de €2500 tot +/- €6700. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Duizel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral aanbieders als Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Varsseveld aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande pakket beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Varsseveld aantrekkelijker in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten ontdek je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker ontdek je à la minute welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Varsseveld vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.