Loading...

Groene stroom Duizel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Duizel vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Duizel of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Duizel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Duizel vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Duizel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom en gas van NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals water, wind, bio, aarde, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Sonnega vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Duizel

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Eersel.

groene-stroom-duizel

Een energieneutrale woning in Duizel rond december 2023

Met behulp van onze website ontdek je bruikbare toelichting op groene stroom Duizel. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Duizel wordt steeds populairder. Zo’n huis realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie energie-aanbieder. Echter, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Duizel vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Tevens verminder jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De investering ligt tussen de €3000 en €6200. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Naaldwijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Met name aanbieders zoals Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens achterhaal je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Duizel aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige contract ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Duizel een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer families die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten tref je onderstaand enkele contracten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check vergelijk je vlug welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Duizel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor elektra en gas.