Loading...

Groene stroom Sonnega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Sonnega vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Sonnega of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sonnega

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sonnega vergelijken (september 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Sonnega vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: aanbiedingen van Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als zon, aarde, bodem, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Vind alles uit over groene energie Herwijnen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Sonnega

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-sonnega

Een energieneutrale woning in Sonnega rond september 2023

Door middel van deze pagina ontdek je nuttige info over groene stroom Sonnega. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sonnega wordt steeds populairder. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “korter douchen” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij het energiebedrijf. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse cv-ketel (van Atag, AWB, Intergas, Vaillant of Nefit) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je woning en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sonnega is prijzig. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €2800 tot €6500. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Buinen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers als Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Engie focussen hierop. Op basis van je postcode zie je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Sonnega operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je actuele pakket stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Sonnega fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten tref je hieronder de meest populaire contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je moeiteloos welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Sonnega vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.