Loading...

Groene stroom Buinen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Buinen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Buinen of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Buinen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Buinen vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je alle groene aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Buinen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract afsluiten bij RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, bio, bodem, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Rijs vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Buinen

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-buinen

Een energieneutrale woning in Buinen rond december 2023

Via deze webpagina lees je praktische informatie over groene stroom Buinen. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Buinen is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie reduceren bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “de verwarming omlaag doen” en was op een lagere temperatuur. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Niettemin, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Buinen vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Tevens beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen de €3200 en €7100. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Liempde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode detecteer jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Buinen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis beëindigen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Buinen aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen tref je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker check je vandaag nog welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Buinen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.