Loading...

Groene stroom Herwijnen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk beter voor het milieu dan grijze energie dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Door onze groene energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Herwijnen vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Herwijnen en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Herwijnen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Herwijnen vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder ontdek je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektra? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Herwijnen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Enexis contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Weurt vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Herwijnen

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Lingewaal.

groene-stroom-herwijnen

Een energieneutrale woning in Herwijnen rond juni 2024

Op onze website lees je praktische toelichting op groene stroom Herwijnen. Interessant, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Herwijnen is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “het gebruik van lichtdimmers” en een modulerende thermostaat gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Aan de andere kant, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je huis en het tapwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Herwijnen is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €4400 t/m €7600. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Rijs afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral leveranciers als Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Herwijnen operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je huidige contract ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Herwijnen sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer families die daardoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen tref je onderstaand toonaangevende stroompakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vind je simpelweg welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Herwijnen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.