Loading...

Groene stroom Naaldwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie checker kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Naaldwijk vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Naaldwijk en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Naaldwijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Naaldwijk vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Naaldwijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Westland Infra abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als wind, bodem, bio, zon, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Buinen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Naaldwijk

De zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Westland.

groene-stroom-naaldwijk

Een energieneutrale woning in Naaldwijk rond april 2024

Door middel van deze pagina detecteer je praktische toelichting op groene stroom Naaldwijk. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Naaldwijk zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en niet een te grote pan gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het energieleverancier. Alleen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Naaldwijk vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op kosten van energie. De totaalprijs schommelt tussen €4500 tot €6200. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Warmond afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders als Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je vlug welke groene stroom aanbieders in Naaldwijk beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: jullie actuele levering annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Naaldwijk flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer consumenten die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check vergelijk je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Naaldwijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.