Loading...

Groene stroom Warmond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene stroom checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Warmond vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Warmond en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Warmond

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Warmond vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Warmond vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: maandelijkse kosten E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bio, wind, aarde, zon, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Liempde vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Warmond

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Teylingen.

groene-stroom-warmond

Een energieneutrale woning in Warmond rond juli 2024

Op onze website check je nuttige uitleg over groene stroom Warmond. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Warmond zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Alleen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse hr-ketel (AWB, Remeha, Vaillant, Atag of Intergas) uitgesloten. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je appartement en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Warmond vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €4300 en €6000. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Fijnaart afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je meteen welke groene stroom aanbieders in Warmond aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: je actuele verbintenis ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Warmond sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel families die voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen tref je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker bekijk je direct welke maatschappijen “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Warmond vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.