Loading...

Groene stroom Fijnaart Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene energie check kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Fijnaart vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Fijnaart of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Fijnaart

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Fijnaart vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Fijnaart vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: opzeggen Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, waterkracht, biomassa, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Tirns vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Fijnaart

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-fijnaart

Een energieneutrale woning in Fijnaart rond september 2022

Met behulp van onze website ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Fijnaart. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Fijnaart is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere een goede thermoskan gebruiken” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij het aanbieder. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Nefit, AWB of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Fijnaart is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De investering varieert tussen de €3600 en €7700. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nuenen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. In het bijzonder maatschappijen zoals Qurrent, Engie, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Powerpeers focussen hierop. Op basis van je postcode spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Fijnaart operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige levering annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Fijnaart fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel mensen die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiecontracten ontdek je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je vandaag nog welke maatschappijen duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Fijnaart vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.