Loading...

Groene stroom Tirns Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner dan grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene stroom checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Tirns vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Tirns of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Tirns

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Tirns vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Simpel groene stroom in Tirns vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, aarde, bio, zon, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Jannum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Tirns

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-tirns

Een energieneutrale woning in Tirns rond december 2022

D.m.v. deze pagina vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Tirns. De vraag is, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tirns is onderwerp van gesprek. Zo’n huis kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik verminderen doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de kachel `s nachts uit zetten. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Daarentegen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse cv-ketel (van Vaillant, AWB, Atag, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Tirns is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De kostprijs ligt in de range tussen de €2600 en €7900. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Deurningen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder leveranciers als Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Powerpeers bieden deze service. Door je postcode in te vullen tref je meteen welke groene stroom aanbieders in Tirns voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je huidige levering beëindigen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Tirns aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten vind je hieronder vaak bestelde pakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker vergelijk je zonder problemen welke pakketten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Tirns vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.