Loading...

Groene stroom Jannum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, zon, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie checker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Jannum vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Jannum en check de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Jannum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Jannum vergelijken (september 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Jannum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vrijopnaam variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze energie). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Lees nu verder over groene energie Zevenaar vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Jannum

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-jannum

Een energieneutrale woning in Jannum rond september 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je handige uitleg over groene stroom Jannum. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jannum wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een leverancier. Evenwel, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je huis en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Jannum kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook beperk je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op stroomkosten. De investering varieert tussen de €2700 tot €6700. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Sibrandabuorren afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven als Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen detecteer jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Jannum aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande contract annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Jannum sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer families die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten tref je hierna veel gekozen stroomcontracten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker ontdek je onmiddellijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Jannum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.