Loading...

Groene stroom Sibrandabuorren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als zon, waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Sibrandabuorren vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Sibrandabuorren en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Sibrandabuorren

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sibrandabuorren vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna check je de beste groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Direct groene stroom in Sibrandabuorren vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie via Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (grijze energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Heelsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Sibrandabuorren

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-sibrandabuorren

Een energieneutrale woning in Sibrandabuorren rond april 2024

Met behulp van deze website detecteer je praktische toelichting op groene stroom Sibrandabuorren. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sibrandabuorren is een wens van vele. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Nefit, AWB of Remeha) verbannen. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Sibrandabuorren is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3200 – €7900. Mede door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Boksum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Van de Bron, Engie, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken spot jij rap welke groene stroom aanbieders in Sibrandabuorren operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele levering annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Sibrandabuorren sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren op basis daarvan overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten vergelijk je onderstaand de meest populaire abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check ontdek je onmiddellijk welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Sibrandabuorren vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.