Loading...

Groene stroom Heelsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is significant duurzamer dan grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Heelsum vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heelsum of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Heelsum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heelsum vergelijken (juni 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder check je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Heelsum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Eneco contract juni 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, wind, bio, aarde, water zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Zoek ook naar groene energie Warstiens vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Heelsum

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Renkum.

groene-stroom-heelsum

Een energieneutrale woning in Heelsum rond juni 2023

Met behulp van deze website lees je nuttige info over groene stroom Heelsum. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heelsum is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “neem een waterbespaarder” en spouwmuren isoleren. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Maar, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, Remeha, Atag, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heelsum is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €2400 – €7400. Via de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Polsbroek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties zoals Engie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek je spoedig welke groene stroom aanbieders in Heelsum actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: jouw lopende abonnement opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Heelsum een stuk lager dan enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die om deze reden kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten ontdek je hieronder vaak bestelde abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check bekijk je gemakkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Heelsum vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.