Loading...

Groene stroom Warstiens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, wind, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant duurzamer dan grijze energie dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie check kun jij direct alle groene energieleveranciers in Warstiens vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Warstiens en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Warstiens

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Warstiens vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Warstiens vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: maandelijkse kosten Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, biomassa, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Lieren vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Warstiens

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-warstiens

Een energieneutrale woning in Warstiens rond september 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl lees je alle details over groene stroom Warstiens. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Warstiens is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Desondanks, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Nefit, Intergas of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Warstiens is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Daarnaast verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen de €3900 tot €6400. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Fleringen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode achterhaal jij nu welke groene stroom aanbieders in Warstiens voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: jullie bestaande contract ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Warstiens een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele pakketten vergelijk je onderstaand de meest populaire energiepakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check detecteer je ogenblikkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Warstiens vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.