Loading...

Groene stroom Fleringen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Fleringen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Fleringen of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Fleringen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Fleringen vergelijken (november 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap bekijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Fleringen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Ga voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: opzeggen Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, aarde, water, bio, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Tjerkgaast vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Fleringen

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-fleringen

Een energieneutrale woning in Fleringen rond november 2022

Middels onze website ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Fleringen. De vraag is, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Fleringen zien we steeds meer. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende hr-ketel (Intergas, Atag, Nefit, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw huis en het tapwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Fleringen vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energienota. De investering varieert tussen €3800 – €7400. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Numansdorp afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Qurrent, Powerpeers, Eneco, Engie, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Fleringen beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende pakket ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Fleringen fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die daarom neigen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten tref je onderstaand enkele pakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker achterhaal je gemakkelijk welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Fleringen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.