Loading...

Groene stroom Numansdorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door de duurzame energie check kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Numansdorp vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Numansdorp of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Numansdorp

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Numansdorp vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend detecteer je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Numansdorp vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Endinet Groep tarieven november 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, aarde, water, zon, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Didam vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Numansdorp

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Cromstrijen.

groene-stroom-numansdorp

Een energieneutrale woning in Numansdorp rond november 2023

Op deze website vergelijk je uitgebreide info over groene stroom Numansdorp. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Numansdorp is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je leverancier. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als AWB, Atag, Nefit, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en het tapwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Numansdorp is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4200 tot €6700. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wissenkerke afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen als Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Numansdorp actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: jouw lopende abonnement ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Numansdorp fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire pakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker bekijk je onmiddellijk welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Numansdorp vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.