Loading...

Groene stroom Wissenkerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Wissenkerke vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Wissenkerke en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wissenkerke

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wissenkerke vergelijken (juni 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Wissenkerke vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als water, bio, zon, aarde, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Lees nu verder over groene energie Menaam vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Wissenkerke

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noord-Beveland.

groene-stroom-wissenkerke

Een energieneutrale woning in Wissenkerke rond juni 2023

D.m.v. deze website detecteer je bruikbare info over groene stroom Wissenkerke. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wissenkerke wint aan interesse. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en rolluiken gebruiken. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Niettemin, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele hr-ketel (Intergas, Atag, AWB, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wissenkerke is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering schommelt tussen €4200 – €6100. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Grubbenvorst afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Wissenkerke aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: jullie bestaande contract stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Wissenkerke sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten bekijk je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker zie je eenvoudig welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wissenkerke vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.