Loading...

Groene stroom Menaam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Menaam vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Menaam en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Menaam

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Menaam vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Menaam vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Greenchoice groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Boornbergum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Menaam

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-menaam

Een energieneutrale woning in Menaam rond december 2022

D.m.v. onze website vergelijk je nuttige informatie over groene stroom Menaam. De vraag is, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Menaam is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Vaillant, AWB, Intergas, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Menaam vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. De investering ligt tussen de €3300 – €6100. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Vogelenzang afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Met name partijen als Eneco, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Menaam actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Menaam een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je probleemloos welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Menaam vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.