Loading...

Groene stroom Vogelenzang Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Vogelenzang vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Vogelenzang en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Vogelenzang

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Vogelenzang vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Vogelenzang vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Dat kan zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie-aanbieder Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, windenergie, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Lamswaarde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Vogelenzang

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bloemendaal.

groene-stroom-vogelenzang

Een energieneutrale woning in Vogelenzang rond december 2023

D.m.v. deze webpagina vergelijk je praktische informatie over groene stroom Vogelenzang. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vogelenzang is een wens van vele. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere nemen van ledverlichting” en een modulerende thermostaat gebruiken. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Remeha, Atag of Intergas) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vogelenzang vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Daarbij verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op stroomkosten. Het tarief ligt tussen de €3300 en €6400. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Elim afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders als Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Engie, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Vogelenzang beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jouw lopende verbintenis annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Vogelenzang flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten tref je hieronder veel gekozen energiepakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check zie je spoedig welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Vogelenzang vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.